DODATNI MATERIJALI


dodatni materijali- slika
 

Podloge

Podloge se upotrebljavaju kao zvučna i topotna izolacija kod »plivajućeg« montiranja podnih obloga – laminatnih podova i panelnih parketa. Izborom prave podloge stišava se udarni zvuk i istovremeno izravnavaju eventualne neravnine poda.
     
 

Drveni stepeniščni elementi

Admonter elementi za stepenice. Stepenice zauzimaju posebno mesto u prostoru u kom boravimo. Ne samo da nam omogućavaju prelaz na druge nivoe, već i ulepšavaju stambeni prostor. Nudimo vam širok izbor elemenata za stepenice.
     
 

Završne lajsne

Za sve naše parkete u ponudi su i završne lajsne. Završne lajsne su napravljene od različitih materijala (MDF, masivne, PVC), montiraju se direktnim šrafljenjem u zid, ekserčićima za pričvršćivanje ili pomoću PVC pričvršćivača lajsni. Asortiman obuhvata različite dimenzije.
     
 

Lepkovi, ulja, sredstva za održavanje

Kada se lepe gotovi ili sirovi parket na podlogu (uglavnom beton ili estrih), upotrebljava se isključivo kvalitetan i za to namenjen lepak. Upotreba neodgovarajućeg lepka može dovesti do odlepljivanja parketa od podloge. Uljenje parketa spada u poseban način zaštite podnih obloga. Savetujemo Vam da se pre početka uljenja posavetujete sa stručnjakom. Da bi Vaše podne obloge ostale lepe dugi niz godina koristite kozmetiku za održavanje i čišćenje parketa. U Alpodu možete nabaviti sredstva koja se koriste za različite vrste parketa.
     
 

Pomoćni alat montiranje

Da bi na najlakši način montirali parket, laminat i druge podne obloge u Alpodu smo Vam pripremili potreban alat i materijal. Tokom rada morate voditi računa da upotrebljavate alat koji je namenjen za tu vrstu posla.
     
 

Profili

Za konačan izgled montiranih podnih obloga neophodni su odgovarajući profili koji se montiraju na parkete, laminate i keramiku. Profili su od različitih materijala (PVC, aluminijum, mesing, čelik) različitih boja. Profili u imitaciji drveta imaju aluminjumsku osnovu preko koje je folija različitih imitacija drveta, ili je gornji sloj furnir drveta.


Preuzmite kataloge: Katalog ; Katalog 2010